Dacă iți dorești să ai o zi în care să radiezi de energie și să te simți în forma este foarte important să începi cu un mic dejun sănătos. Acesta îți va da energie mult timp. Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Deci nu ar trebuie niciodată să sari peste el. Nutriționiștii recomandă ca micul dejun să fie bogat în proteine și slab în carbohidrați. Acest fapt stimuleaza sinteza proteica după repausul din timpul nopții. Noi îți propunem cele mai importante alimente care trebuie incluse în alimentația ta la micul dejun.
1. Oul
Este un aliment nelipsit din orice bucătărie. Este considerat un superaliment deoarece contine foarte multe surse de minerale și vitamine și este bogat în proteine. Mai exact, un ou conține o varietate de vitamine : Vit A, B, D, E, K ; minerale: fosfor , seleniu , calciu, magneziu , sodiu , potasiu , zinc și oxidanți: luteina și zeaxantina.
Printre beneficiile consumului de ouă se pot număra: prevenirea diabetului gestational și hipertensiunea de sarcină. Ouale au un rol antimicrobian, risc redus de boli de inimă, luteina și zeaxantina aduc beneficii majore asupra sănătății ochilor. Oul este un aliment foarte nutritiv, el crește sațietatea și scade senzația de foame ajutând la slăbire. Ca și sugestie se pot consuma fierte, sub formă de omletă sau pe diferite tipuri de toast sub formă de ou posat.
2. Semințele de in și chia
Aceste 2 tipuri de semințe sunt introduse în dieta oricărui om care dorește să aibe un stil de viață sănătos. Perfect pentru vegetarieni și cei care doresc să piardă în greutate. Au un aport foarte mare de fibre, proteine, antioxidanți, minerale și grăsimi esențiale (omega-3 și omega-6). Deoarece au un aport mare de fibre ajută la îmbunătățirea sistemului digestiv.
Ajuta la ccelerarea metabolismului, controlul greutatii, îmbunătățirea memoriei și scăderea inflamației. Vă recomandăm adăugarea acestora în smoothie-uri, budincă de chia cu afine, în combinație cu iaurt căpșuni și banane sau într-un bol de cereale.
3.Iaurtul grecesc
Acest tip de iaurt este diferit de iaurtul simplu deoarece procesul de a elimina zerul este diferit. Zerul continue lactoză, un zahăr natural ce se găsește în lapte ceea ce face ca iaurtul grecesc să fie mai scăzut în zahar decât iaurtul obișnuit. Beneficiile acestui aliment sunt aportul mare de calciu, proteine, probiotice, iod și vitamina B12.
Introdus în micul dejun pe termen lung acesta poate ajuta la menținerea și îmbunătățirea sănătății oaselor. Plus ca stimuleaza metabolismul, ajuta la sănătatea tractului digestiv. Este bun pentru o sănătate mintală bună.Reduce tensiunea arteriala,reduce riscul de diabet de tip 2 și construirea masei musculare. Vă recomandăm consumarea acestuia cu cereale, semințe de in , cânepă sau chia sau în combinație cu fructe ( banane sau afine) pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.
4. Avocado
Este o sursă foarte bună de grăsimi monosaturate, sănătoase pentru sistemul cardio-vascular. Este foarte hrănitor, bogat în grăsimi, fibre și conține o mare varietate de nutrienți.Contine vitaminele A, C, D, E, K, B6, B12, acid folic,potasiu, luteină și antioxidanți. Introdus în micul dejun acest aliment în cantități moderate vă va ajuta să vă mențineți sănătoși și chiar să pierdeți kilogramele nedorite.
Conținutul ridicat de potasiu vă va ajuta la scăderea tensiunii arteriale și reducerea riscului de accidente vasculare cerebrale, Vitamina E va îmbunătăți aspectul pielii și a tenului. Deoarece vit E stimulează producția de colagen, numărul ridicat de vitamine și minerale si te va ajuta asupra sistemului imunitar. Acidul folic îți va ajuta memoria, concentrarea și să lupti împotriva stresului. Se consumă crud, sub formă de pastă pe toast sau guacamole.
5. Fulgii de ovăz
Nutriționiștii recomandă acest aliment să fie consumat în prima masa a zilei. Ovăzul este una din cele mai bune cereale bogate în vitamine, minerale , fibre și antioxidanți și nu are gluten. Beneficiile ovăzului sunt numeroase. Putem sublinia că el ajută la menținerea greutății și te scapă de kilogramele. În plus dacă ai nevoie, deoarece scade apetitul și contribuie la scăderea colesterolului rău LDL.
În plus stabilizează glicemia, scade riscul de cancer de colon și ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum îl putem consuma? Se pot integra în multe rețete sănătoase , dulci sau sărate și foarte ușor de preparat. Vă punem la dispoziție 2 idei simple. Fulgi de ovăz cu lapte lăsat peste noapte în frigider care se poate consuma cu fructe. Iar a doua idee, fulgi de ovăz cu iaurt cu puțină miere de albine și fructe.
6. Nucile și alunele
Când consumăm aceste alimente cu moderație, beneficiile sunt extraordinare pentru sănătate și ne ajută să slăbim. Vă recomandăm să alegeți alunele crude în locul celor prăjite. Conținutul mare de acizi grași esențiali vă va ajuta la menținerea sănătății cardiovasculare. Oleaginoasele sunt bogate în proteine, fibre , vitamina E,minerale și acizi grași esențiali.
Nucile au cei mai mulți antioxidanți și vă va ajuta la neutralizarea radicalilor liberi responsabili de îmbătrânirea celulară. A nu se consuma mai mult de 50 g la micul dejun sunt produse cu un conținut mare caloric , se pot consuma cu iaurt sau că o gustare.
7. Afinele
Dintre toate legumele și fructele, afinele au cel mai mare conținut de antioxidanți. Motiv pentru care reprezintă un aliment antiimbatranire. Consumate la micul dejun sunt perfecte pentru o dieta săracă în calorii dar foarte bogată în nutrienți. Acestea ajută la menținerea siluetei și ajută la pierderea kilogramelor nedorite. Afinele sunt o sursă importantă de magneziu,vitamina C și vitamina K.
Putem enumera numeroase beneficii asupra corpului.Unul dintre ele ar fi reducerea riscului de boli cardiovasculare. Altul ar fi capacitatea de concentrare și învățare. Si nu in ultmul rand ține sub control nivelul zahărului în sânge și au efecte antidepresive. Vă recomandăm consumarea lor în salata de fructe, budincă cu semințe de chia, smoothie de fructe sau platou cu brânzeturi, nuci și afine.
Alte alimente recomandate ar mai putea fi : bananele, roșiile, brânza, pestele etc. Pe lângă aportul de energie pe care îl aduce organismului, micul dejun este important și pentru faptul că stimulează și accelerează metabolismul. Plus ca previne apariția senzației de foame pe parcursul zilei și îmbunătățește capacitatea de concentrare și memoria . Si cand ai bustul de energie dat de micul dejun sanatos ai chef si sa faci sport in aer liber. Descopera ce sporturi poti sa practici in aer liber pe blogul nostru.
Concentrarea asupra minții, corpului și spiritului tău pentru 2023 este o modalitate excelentă de a-ți organiza obiectivele pe termen lung pentru noul an.
Bun venit în lumea alimentației sănătoase! Mâncarea unor mese sănătoase și hrănitoare este o modalitate excelentă de a rămâne sănătoși din punct de vedere fizic și mental. În această postare pe blog, vom împărtăși cinci rețete sănătoase care vă vor ajuta să duceți o viață fericită și sănătoasă.
Transformă-ți bucătăria în propria ta cafenea cu acest latte de arțar făcut în casă! Fabricat cu sirop de arțar adevărat pentru o aromă bogată și decadentă, acest latte de toamnă vine împreună cu doar trei ingrediente și nu aveți nevoie de niciun echipament profesional.
Îmbrăcămintea sport nu doar că a pus stăpânire pe piața modei de stradă, ba chiar a apărut pe podiumurile marilor case de modă. Poate că nu știi, dar ceea ce porți în timpul antrenamentului este aproape la fel de important ca antrenamentul în sine. Așa că iată câteva criterii care să te ajute să alegi hainele …
Top 7 cele mai sănătoase alimente pentru micul dejun
Dacă iți dorești să ai o zi în care să radiezi de energie și să te simți în forma este foarte important să începi cu un mic dejun sănătos. Acesta îți va da energie mult timp. Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Deci nu ar trebuie niciodată să sari peste el. Nutriționiștii recomandă ca micul dejun să fie bogat în proteine și slab în carbohidrați. Acest fapt stimuleaza sinteza proteica după repausul din timpul nopții. Noi îți propunem cele mai importante alimente care trebuie incluse în alimentația ta la micul dejun.
1. Oul
Este un aliment nelipsit din orice bucătărie. Este considerat un superaliment deoarece contine foarte multe surse de minerale și vitamine și este bogat în proteine. Mai exact, un ou conține o varietate de vitamine : Vit A, B, D, E, K ; minerale: fosfor , seleniu , calciu, magneziu , sodiu , potasiu , zinc și oxidanți: luteina și zeaxantina.
Printre beneficiile consumului de ouă se pot număra: prevenirea diabetului gestational și hipertensiunea de sarcină. Ouale au un rol antimicrobian, risc redus de boli de inimă, luteina și zeaxantina aduc beneficii majore asupra sănătății ochilor. Oul este un aliment foarte nutritiv, el crește sațietatea și scade senzația de foame ajutând la slăbire. Ca și sugestie se pot consuma fierte, sub formă de omletă sau pe diferite tipuri de toast sub formă de ou posat.
2. Semințele de in și chia
Aceste 2 tipuri de semințe sunt introduse în dieta oricărui om care dorește să aibe un stil de viață sănătos. Perfect pentru vegetarieni și cei care doresc să piardă în greutate. Au un aport foarte mare de fibre, proteine, antioxidanți, minerale și grăsimi esențiale (omega-3 și omega-6). Deoarece au un aport mare de fibre ajută la îmbunătățirea sistemului digestiv.
Ajuta la ccelerarea metabolismului, controlul greutatii, îmbunătățirea memoriei și scăderea inflamației. Vă recomandăm adăugarea acestora în smoothie-uri, budincă de chia cu afine, în combinație cu iaurt căpșuni și banane sau într-un bol de cereale.
3.Iaurtul grecesc
Acest tip de iaurt este diferit de iaurtul simplu deoarece procesul de a elimina zerul este diferit. Zerul continue lactoză, un zahăr natural ce se găsește în lapte ceea ce face ca iaurtul grecesc să fie mai scăzut în zahar decât iaurtul obișnuit. Beneficiile acestui aliment sunt aportul mare de calciu, proteine, probiotice, iod și vitamina B12.
Introdus în micul dejun pe termen lung acesta poate ajuta la menținerea și îmbunătățirea sănătății oaselor. Plus ca stimuleaza metabolismul, ajuta la sănătatea tractului digestiv. Este bun pentru o sănătate mintală bună.Reduce tensiunea arteriala,reduce riscul de diabet de tip 2 și construirea masei musculare. Vă recomandăm consumarea acestuia cu cereale, semințe de in , cânepă sau chia sau în combinație cu fructe ( banane sau afine) pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.
4. Avocado
Este o sursă foarte bună de grăsimi monosaturate, sănătoase pentru sistemul cardio-vascular. Este foarte hrănitor, bogat în grăsimi, fibre și conține o mare varietate de nutrienți.Contine vitaminele A, C, D, E, K, B6, B12, acid folic,potasiu, luteină și antioxidanți. Introdus în micul dejun acest aliment în cantități moderate vă va ajuta să vă mențineți sănătoși și chiar să pierdeți kilogramele nedorite.
Conținutul ridicat de potasiu vă va ajuta la scăderea tensiunii arteriale și reducerea riscului de accidente vasculare cerebrale, Vitamina E va îmbunătăți aspectul pielii și a tenului. Deoarece vit E stimulează producția de colagen, numărul ridicat de vitamine și minerale si te va ajuta asupra sistemului imunitar. Acidul folic îți va ajuta memoria, concentrarea și să lupti împotriva stresului. Se consumă crud, sub formă de pastă pe toast sau guacamole.
5. Fulgii de ovăz
Nutriționiștii recomandă acest aliment să fie consumat în prima masa a zilei. Ovăzul este una din cele mai bune cereale bogate în vitamine, minerale , fibre și antioxidanți și nu are gluten. Beneficiile ovăzului sunt numeroase. Putem sublinia că el ajută la menținerea greutății și te scapă de kilogramele. În plus dacă ai nevoie, deoarece scade apetitul și contribuie la scăderea colesterolului rău LDL.
În plus stabilizează glicemia, scade riscul de cancer de colon și ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum îl putem consuma? Se pot integra în multe rețete sănătoase , dulci sau sărate și foarte ușor de preparat. Vă punem la dispoziție 2 idei simple. Fulgi de ovăz cu lapte lăsat peste noapte în frigider care se poate consuma cu fructe. Iar a doua idee, fulgi de ovăz cu iaurt cu puțină miere de albine și fructe.
6. Nucile și alunele
Când consumăm aceste alimente cu moderație, beneficiile sunt extraordinare pentru sănătate și ne ajută să slăbim. Vă recomandăm să alegeți alunele crude în locul celor prăjite. Conținutul mare de acizi grași esențiali vă va ajuta la menținerea sănătății cardiovasculare. Oleaginoasele sunt bogate în proteine, fibre , vitamina E,minerale și acizi grași esențiali.
Nucile au cei mai mulți antioxidanți și vă va ajuta la neutralizarea radicalilor liberi responsabili de îmbătrânirea celulară. A nu se consuma mai mult de 50 g la micul dejun sunt produse cu un conținut mare caloric , se pot consuma cu iaurt sau că o gustare.
7. Afinele
Dintre toate legumele și fructele, afinele au cel mai mare conținut de antioxidanți. Motiv pentru care reprezintă un aliment antiimbatranire. Consumate la micul dejun sunt perfecte pentru o dieta săracă în calorii dar foarte bogată în nutrienți. Acestea ajută la menținerea siluetei și ajută la pierderea kilogramelor nedorite. Afinele sunt o sursă importantă de magneziu,vitamina C și vitamina K.
Putem enumera numeroase beneficii asupra corpului.Unul dintre ele ar fi reducerea riscului de boli cardiovasculare. Altul ar fi capacitatea de concentrare și învățare. Si nu in ultmul rand ține sub control nivelul zahărului în sânge și au efecte antidepresive. Vă recomandăm consumarea lor în salata de fructe, budincă cu semințe de chia, smoothie de fructe sau platou cu brânzeturi, nuci și afine.
Alte alimente recomandate ar mai putea fi : bananele, roșiile, brânza, pestele etc. Pe lângă aportul de energie pe care îl aduce organismului, micul dejun este important și pentru faptul că stimulează și accelerează metabolismul. Plus ca previne apariția senzației de foame pe parcursul zilei și îmbunătățește capacitatea de concentrare și memoria . Si cand ai bustul de energie dat de micul dejun sanatos ai chef si sa faci sport in aer liber. Descopera ce sporturi poti sa practici in aer liber pe blogul nostru.
Nici o zi fară un mic dejun sănătos!
Related Posts
Top 25 rezoluții pentru noul an 2023
Concentrarea asupra minții, corpului și spiritului tău pentru 2023 este o modalitate excelentă de a-ți organiza obiectivele pe termen lung pentru noul an.
5 rețete sănătoase pentru o viață fericită!
Bun venit în lumea alimentației sănătoase! Mâncarea unor mese sănătoase și hrănitoare este o modalitate excelentă de a rămâne sănătoși din punct de vedere fizic și mental. În această postare pe blog, vom împărtăși cinci rețete sănătoase care vă vor ajuta să duceți o viață fericită și sănătoasă.
MAPLE LATTE – Rețeta simplă și delicioasă
Transformă-ți bucătăria în propria ta cafenea cu acest latte de arțar făcut în casă! Fabricat cu sirop de arțar adevărat pentru o aromă bogată și decadentă, acest latte de toamnă vine împreună cu doar trei ingrediente și nu aveți nevoie de niciun echipament profesional.
Criterii Despre Cum Sa Iti Alegi Haine Sportive Potrivite Pentru Tine
Îmbrăcămintea sport nu doar că a pus stăpânire pe piața modei de stradă, ba chiar a apărut pe podiumurile marilor case de modă. Poate că nu știi, dar ceea ce porți în timpul antrenamentului este aproape la fel de important ca antrenamentul în sine. Așa că iată câteva criterii care să te ajute să alegi hainele …